Sensys Gatso tar trafikövervakningsuppdrag i USA

Genomför trafiksäkerhetsprogram för skolzoner i delstaten Georgia. Foto: Sensys Gatso

Sensys Gatso Group har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, erhållit kontrakt på ett nytt trafiksäkerhetsprogram för skolzoner i delstaten Georgia. Detta operatörstjänstprogram för hastighetsövervakning med Hoschton har en varaktighet på fem år och det uppskattade värdet är cirka 1,2 miljoner USD, vilket motsvarar 10 miljoner kronor under kontraktstiden.

Sensys Gatso USA har valts ut av Hoschton för att tillhandahålla flera trafiksäkerhetssystem för skolzoner, komplett med programvara och tjänster. I juli 2018 godkände lagstiftare i Georgia House Lagförslag 978, vilket medför att hastighetskameror kan användas för trafikövervakning i skolzoner. Staden expanderar snabbt och planerar för närvarande 2.000 nya bostäder, vilket lockar fler familjer till området och fler barn till skolorna.

Installation av de fasta hastighetskamerorna i Hoschton förväntas påbörjas senare i höst, baserat på godkännande och konstruktion. Målet är att programmet ska vara igång inför starten av det nya året i början av januari 2022.

– Trafiksäkerhetsprogram i skolzoner är något som alla uppskattar och vi är stolta över det bidrag vi kan ge tillsammans med staden Hoschton, säger Andrew Noble, president för Sensys Gatso USA.