Foodora elektrifierar sina transporter

Foodora köper 100 nya elbilar av Kia. Foto: Foodora

Foodora fortsätter växa och tillväxten sker inte bara i städer utan i hela Sverige. Därför har bolaget tillsatt 100 nya elbilar från KIA som nu rullar från Luleå i norr till Malmö i söder. Bolaget har sedan bytet av koncern-vd tidigare i år, satt en solid elektrifieringstrategi som inleddes med roboten Doora.

Foodora har sedan tidigare inlett en övergång mot elektrifierade leveranser, med autonoma leveransrobotar som i höst fortsätter att implementeras, samt el-scootrar och elcyklar som tar allt större plats i bolagets enorma logistikorganisation.

– Jag har en vision och ambition om att endast tillämpa miljövänliga fordon för våra hemleveranser. Redan idag är foodora CO2-neutrala då vi klimatkompenserar alla våra transporter. Vi har på oss ledartröjan inom last-mile delivery och det gör det än viktigare för oss att driva förändring och sätta en standard i branschen, säger Hans Skruvfors och fortsätter;

– Vi har påbörjat vårt arbete med elektrifieringsplanen, och har nu implementerat de första elbilarna, men vi har en vision att i framtiden använda autonoma fordon för längre distanser utanför städer. Bilar som kan bli ett komplement till våra självkörande robotar som lämpar sig bäst i storstäder med korta leveranser, avslutar Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

– Kia har under många år fått förtroendet att leverera bilar till foodora och idag är de är en av våra största företagskunder när det gäller inköp av elbilar. Tack vare företag som foodora är drygt 8 av 10 sålda Kia-bilar till företag laddbara säger Peter Himmer, vd Kia Sweden.