Positiv utveckling för Air Skåne i maj

SAAB 2000 från Air Skåne, en del av Air Leap familjen. Foto: Air Skåne

Vaccinering har tagit fart rejält i Skåne och det märktes definitivt i statistiken ifrån Ängelholm Helsingborg Airport i maj. Från 3763 passagerare i april 2021 till 6921 passagerare i maj 2021, en ökning med 84 procent. Visserligen små tal jämfört med hur det såg ut 2019 i maj, då 30501 passagerare flög från Ängelholm Helsingborg Airport, dock en rejäl ökning från förra månaden. 

– Vi ser ett viktigt och mycket intressant trendbrott i antalet passagerare", säger Henrik Sköld-Johansson, Regionchef på Air Skåne.

– Affärsresandet ökar något men framförallt så ökar antalet privatresenärer som vill ut och röra på sig. Många har väntat länge att få träffa sina nära och kära och nu när allt fler har ett fullgott vaccinationsskydd så ser vi det klart och tydligt i flygstatistiken. Sommaren står inför dörren där många även i år kommer att välja en hemester och det avspeglar sig  positivt i våra bokningsflöden på Air Skåne där vår direktlinje från Ängelholm till Visby säljer över förväntan, fortsätter Henrik.

Flygplatsens Marknadschef, Theresia Lindkvist, fyller i: "Aktiviteten på Ängelholm/Helsingborg Airport ökar för varje dag som går och i samband med att lättnader för evenemang nu även är på gång, så ser vi mycket positivt på sommaren och en spännande höst för flyget i vår region".