DB Schenker tecknar stort avtal med Zetes

DB Schenker reducerar utskriften av etiketter som aldrig används. Foto: DB Schenker

DB Schenker utökar samarbetet med Zetes i Norden och tecknar ett nytt stort avtal avseende Print As A Service hos samtliga svenska paketombud. En komplett lösning som kommer att bidra till ett mer effektivt och hållbart genomförande av returer och leveranser från DB Schenkers paketombud.

Projektet som berör samtliga 1700 ombud i Sverige innefattar en full managed printing solution där Zetes kommer att leverera, installera och hantera utskriften av fraktetiketter. Dessutom kommer Zetes att ansluta alla printers via en 4G-router till internet för att säkerställa sömlös kommunikation mellan Zebra ZD420-etikettskrivare och applikation. Lösningen kommer att supporteras av Zetes servicedesk och reparationscenter i Malmö.

Bakgrunden till projektet utmynnade i ett behov av att skapa smidigare och mer hållbara processer vid leverans till och från ombud. En lösning som skulle innebära att ombuden själva hanterar etikettering vid returhantering, istället för att fraktetiketter skrivs ut på förhand och i ett större antal än vad som egentligen behövs. Som resultat kan DB Schenker reducera utskriften av etiketter som aldrig används och resulterar i onödigt avfall. Med Zetes lösning kan samtliga ombud agera självständigt och flexibelt för att aktivt bidra till mer hållbara och miljövänliga arbetsmetoder.

Fredrik Larsson, Head of Operations på Zetes i Norden kommenterar: ”Vi är mycket glada över att DB Schenker åter har valt oss som sin pålitliga partner för att leverera, hantera och stödja sina affärsprojekt. Under 2020 har vi haft ett framgångsrikt samarbete där vi tillsammans rullade ut 4.000 mobila handdatorer med fully managed services och nu ser vi fram emot att leverera detta storskaliga printerprojekt.”

Fredrik Nordin, CIO Sweden, Denmark, Iceland på DB Schenker fortsätter: ”Vi bygger vidare på samarbetet med Zetes kring hårdvara och hårdvarunära tjänster. Zetes har lyckats bra med att leverera en väl fungerande helhet kring våra handdatorlösningar. Nu får de förtroende att leverera en autonom etikettskrivartjänst inom området – paketombud.