Vision för framtidens hållbara vägtransporter

Ivecos vision för alternativa drivsystem för transporter. Foto: Iveco

Iveco har deltagit i ”Green Gas Mobility Summit”, 8:e upplagan av Gasnam-kongressen, det årliga evenemang där branschfolk och journalister träffas för att diskutera situationen för naturgas och förnyelsebar gas i Spanien och Europa. Gasnam är den sammanslutning som arbetar för att främja naturgas och förnyelsebar gas – biometan och vätgas – som bränsle för väg- och sjötransporter i Spanien och Portugal.

Dagens 135 medlemmar kommer från olika sektorer såsom energisektorn, fordonsindustrin, teknikföretag, leverantörer, transportbranschen samt institutioner. De över 20 utställare som deltog i det virtuella eventet fick tillfälle att analysera de fördelar och prestanda som detta alternativa bränsle erbjuder.

Som pionjär inom naturgastekniken visar Iveco vägen med sitt kompletta sortiment av fordon som drivs med detta hållbara bränsle och över 35 000 sålda enheter. Som en av de viktigaste deltagarna i evenemanget presenterade Iveco sin vision för framtidens hållbara vägtransporter.

Thomas Hilse, Iveco Brand President, var en av arrangemangets huvudtalare och berättade om ”kundstöd och om att välja vägen mot nollutsläpp på lastbilsmarknaden”. Hilse förklarade:

– Det slutgiltiga målet om utsläppsfria transporter kommer att uppnås med hjälp av olika tekniker med utgångspunkt i kundernas uppdrag och tillämpningar. Det finns ingen universallösning som passar alla. Ivecos väg mot kolneutralitet startar med naturgas och fortsätter via LNG, bron till vätgas, och bio-LNG, bärraketen för att nå slutmålet: ett komplett urval av gröna transportlösningar.