Instabox flyttar in hos Catena

Catenas fastighet i Umeå är en norrländsk logistikhub. Foto: Catena

Catena hyr ut till Instabox i både Umeå och SundsvallCatena hyr ut till Instabox i både Umeå och Sundsvall. Instabox är en frakttjänst för expressleveranser av e-handelsvaror som erbjuds via utvalda nätbutiker, leveranserna sker i första hand till smarta paketskåp. Bolaget expanderar i Sverige och har tecknat treåriga avtal med Catena för att hyra logistikytor om cirka 500 kadratmeter i fastigheten Mätaren 6 i Umeå samt cirka 740 kadratmeter i fastigheten Sköns Prästbord som ligger i Sundsvall. Etableringarna är ett led i den expansion Instabox nu genomför i landets norra delar.

– Vi är glada över att etablera oss i Sundsvall och Umeå och det är en viktig del i vår expansion i Norrland. De ändamålsenliga lokalerna, belägna på två väldigt attraktiva logistikadresser, passar oss helt perfekt, säger Carl-Johan Ekholm, projektledare Instabox.

– Nytänket kring hållbara leveranser och de högt ställda ambitionerna att täcka hela Sverige med smarta paketskåp gör Instabox till en spännande hyresgäst, vi ser fram emot det fortsatta samarbetet och möjligheten att följa med på deras resa, säger Johan Svedin, förvaltare på Catena.

Instabox flyttar in i sina nya lokaler under oktober 2020.