SL lanserar ny linje för elbussar i Järfälla

Ny snabbusslinje med elbussar i Barkarbystaden. Foto: SL

Nu kan resenärer i Järfälla resa med SL:s nya linje 175, mellan Barkarbystaden och Akalla. De helelektriska bussarna går till stora delar i dedikerade busskörfält vilket halverar restiden på sträckan till sex minuter.

De senaste två åren har den som besökt Barkarbystaden haft möjlighet att resa med självkörande bussar på linje 549. Och nu är det dags för en helt ny snabbusslinje, linje 175, mellan Barkarbystaden och Akalla. Längre fram, när vägar i området blir klara, kommer bussen gå till Barkarby station.

Detta är möjligt genom ett samarbete där SL, Nobina och Järfälla kommun utvecklar kollektivtrafiken i området. Linjens fyra helelektriska ledbussar håller hög komfort, är utrustad med fyra dörrpar och fler platser för stående resenärer jämfört med de bussar som kör i SL-trafiken sen tidigare. Bussarna går till stora delar i egna körfält och med företräde vid korsningar, vilket ger betydligt kortare restid.

I rusningstid kan resenärerna välja på åtta avgångar per timme och riktning. Det innebär att det går en buss ungefär var sjunde minut. Övrig tid går bussen var tionde minut, med vissa undantag.