Bring och Posten väljer Volta Trucks

Bring ska testa nya el-lastbilen Volta Zero i stadsmiljö. Foto: Bring

Bring och Posten har valt Volta Trucks för utvärdering av Volta Zero. Volta Zero är världens första specialbyggda helelektriska distributionsfordon. Med den helelektriska lastbilen, som är speciellt utformad för att köras i innerstaden, kommer Volta Zero att genomgå omfattande tester i stadsmiljö.

Per Öhagen, vice verkställande direktör för e-handel och logistik för Bring kommenterar: "Bring vill vara världsledande när det gäller att göra transporter klimatvänliga. År 2025 är vårt mål att alla våra fordon och byggnader ska vara utsläppsneutrala. För att nå detta mål är samarbete med företag som Volta Trucks avgörande. Att vara den första pilotanvändaren av en Volta Truck i Skandinavien skickar ett tydligt meddelande om våra hållbarhetsplaner, och vi ser fram emot ett bra samarbete för att utveckla framtidens utsläppsfria lastbilar. ”

– Med svenska och norska grundare skapades Volta Trucks med starka nordiska rötter. Vårt uppdrag är att skapa ett specialbyggt, helelektriskt leveransfordon som förbättrar säkerheten för fotgängare och andra trafikanter samt luftkvaliteten för alla, säger sade Rob Fowler, verkställande direktör för Volta Trucks;

– Jag är mycket glad över att samarbeta med Bring för att testa den kommande Volta Zero på de viktiga nordiska marknaderna. Brings krav på leveransfordon i staden, med deras omfattande nätverk av hämtnings- och avlämningsplatser, kompletterar perfekt design och prestanda för Volta Zero med 200 kilometers räckvidd. Jag ser fram emot att få feedback från Brings förare.