Viking Line återupptar trafik

Viking Lines återupptar viss trafik. Foto: Viking Lines

Med anledning av den finska regeringens beslut att successivt lätta på några av landets coronarelaterade restriktioner, kommer Viking Line återigen erbjuda nödvändig passagerartrafik på fyra av sina fartyg. Nödvändig trafik innefattar arbetsresor samt andra resor definierade av det finska Gränsbevakningsväsendet.

Fyra av Viking Lines sju fartyg är i trafik mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Fartygen transporterar primärt gods, men nu blir det återigen tillåtet med nödvändiga resor enligt den finska gränsbevakningens definitioner. Mellan fastlandet Finland och Åland kan man fortsatt resa normalt.

– Vi är glada över att Finland nu väljer att delvis avveckla resebegränsningarna. Det är ytterst viktigt att upprätthålla livsviktiga samhällsfunktioner genom att tillåta nödvändig trafik mellan länderna. Vi ser fram emot att så småningom kunna återuppta vår normala trafik med förhoppning om att detta kan ske till sommaren. Vi har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter för att säkerställa att alla former av resande sker på ett tryggt och säkert sätt, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Viking Lines nöjeskryssare Viking Cinderella som normalt avgår varje kväll från Stockholm till Åland kommer att vara fortsatt helt inställd med hänsyn till svenska UD:s rekommendationer och Folkhälsomyndighetens begränsning av folksamlingar.