Rekordår för Viking Lines

Resenärsvolymerna är högre än under rekordåret 2018. Foto: Viking Lines

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till 951 645 passagerare. Resenärsvolymerna är till och med högre än under rekordåret 2018 då 951 005 reste med de röda fartygen.  I år trafikerade Viking Line med sju fartyg och hade passagerare representerande 181 olika nationaliteter.

M/S Rosella, som slog alla tiders rekord i juni, gjorde det även i juli med 146 050 passagerare. Mariella och Gabriella som trafikerar mellan Helsingfors och Stockholm gjorde även i sommar dagsturer till Tallinn. Bägge fartygens kapacitetsutnyttjande ökade märkbart tack vare dessa extra turer. I juli gjorde Viking Cinderella tre kryssningar från Stockholm till Gotland under politikerveckan i Visby.

– Vi är mycket nöjda med passagerarantalets utveckling i juli och glada över att så många väljer att åka med våra fartyg. Att Rosella två månader i följd gör passagerarrekord är extra trevligt. Vi ser att det finns ett stort intresse av att semestra i grannländerna bland våra resenärer, vilket återspeglar samhällstrenden just nu, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.