Norrköping Airport får reguljär flygtrafik

Snart kan man flyga reguljärt till Antalya i Turkiet och till Istanbul. Foto: Norrköping Airport

Norrköping Airport får reguljär flygtrafik och charter på samma gång när Nordcotours, Golfeen och Pegasus Airlines börjar flyga till Antalya, Turkiet. Flyger man reguljärt kan man också nå Istanbul via Antalya. Det är de svenska researrangörerna NordcoTours och Golfeen som startar flygtrafiken tillsammans med flygbolaget Pegasus Airlines.

Flyglinjen Norrköping – Antalya trafikeras under sommaren med en tur per vecka på fredagar. Den är i första steget tänkt som en säsongslinje, men målet är att det över tid skall bli en året-runt förbindelse.

Vi är verkligen glada och stolta att NordcoTours och Golfeen tillsammans med Pegasus Airlines har valt att göra denna satsning hos oss som innebär att Norrköping knyts ihop med Antalya i Turkiet genom en reguljär flyglinje och charter på samma gång, säger Ola Matsson vd på Norrköping Airport.Europa och porten till Asien kommer närmare.Konceptet ”res hemifrån, inte bortifrån” står sig väldigt starkt i Östergötland med omnejd och resenärerna sparar både tid, pengar och miljö på det sättet, fortsätter Ola Matsson.

– Vårt mål är att vara Nordens ledande researrangör för semesterupplevelser. Vi sätter alltid resenärens totalupplevelse i fokus och söker hela tiden efter sätt att förbättra den, säger Engin Gulmez, chef för NordcoTours. Enkel och bekväm transport till resmålet ligger helt i linje med den visionen och med direktflyg från Norrköping till ett av Medelhavets mest attraktiva resmål så får fler resenärer kortare transporttid och bekvämare semester.