Trelleborgs Hamn Skandinaviens största RoRo-hamn

Järnvägstrafiken via Trelleborgs Hamn har ökat med 24,8 procent. Foto: Trelleborgs Hamn

Trelleborgs Hamn nådde nya rekordnivåer under 2019 och därmed befäster man positionen som Skandinaviens största RoRo-hamn. Under 2019 noterar Trelleborgs Hamn nytt rekord då 1 230 850 enheter passerade genom Trelleborgs Hamn, vilket är en ökning med 7,7 procent. Ökningen består bland annat av ökade volymer för lastbilar och trailers med 4,9 procent, personbilar har ökat med 13,2 procent samt har konventionell järnväg ökat med 24,8 procent vilket är lika med 4 000 vagnar. Glädjande att konstatera är att Trelleborgs Hamn nu också är marknadsledande på trafiken till och från Polen.

Den uppåtgående trenden håller i sig och antalet enheter har ökat stadigt sedan 1989. Trelleborgs Hamn har ett ur transportsynpunkt mycket gynnsamt geografiskt läge och är knutpunkten mellan Skandinavien och Europa. Sedan 2018 opererar Trelleborgs Hamn fem destinationer till och från Trelleborg. Hamnen har en hög frekvens i antal ankomster och avgångar per dygn och de tre rederierna TT-Line, Unity Line och Stena Line har 14 färjor som trafikerar dygnet runt, 365 dagar om året.

– Nyckeln till vår fortsatt goda utveckling är att vi jobbar nära och tillsammans med våra tre rederikunder för att utveckla trafiken och kan på så sätt vara effektiva och erbjuda den bästa servicen. Vi vill fortsätta vara Europas bästa RoRo-hamn, säger vd Jörgen Nilsson, Trelleborgs Hamn.

.