Easyfairs slår samman sina förpackningsmässor

Lanserar ny parallellmässa – Logistics & Automation. Foto: Easyfairs

Mötes- och mässarrangören Easyfairs slår samman sina förpackningsmässor under varumärket Empack. Samtidigt lanseras en ny parallellmässa – Logistics & Automation – för att bygga vidare på den växande integrationen mellan processerna inom förpackning och intralogistik. Tillsammans ska mässorna ge nationella och europeiska aktörer inom förpackning och logistik en bättre bild av teknik och innovationer som kommer att forma framtiden för deras verksamheter.

Genom att integrera alla förpackningsrelaterade mässor på den europeiska kontinenten med nya Logistics & Automation kommer Easyfairs i högre utsträckning kunna stärka nätverket med hjälp av olika gränsöverskridande initiativ. Det kommer till exempel att bli lättare att locka internationella talare och branschexperter, vilket gör det möjligt att erbjuda förpackningsbranschens aktörer innehåll som inte går att hitta vare sig på nätet eller någon annanstans.

Easyfairs UK kommer att fortsätta arrangera Packaging Innovations, som fokuserar på förpackningsdesign och -material. Logistics & Automation ersätter den tidigare Logistics & Distribution med en mässa som är helt inriktad på intralogistik i syfte att göra intralogistik smartare, snabbare och mer effektivt.