Load Up North största branschmässan norr om Stockholm

Foto: Load Up North

Load Up North är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena entreprenadmaskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning och skog.

Årets mässa har ett fullmatat program med såväl Meet Up, seminarium om framtidens drivmedel och ett Truck Meet som startar med kortege genom Boden torsdag kväll och samlar ett 50-tal ekipage. En jury kommer att bedöma varje klass men också bästa ekipage på hela Truck Meet. Utseendet är inte allt när en bil ska bedömas.

– Man bedömer det allmänna skicket, särskilt i förhållande till hur många mil den gått. Sedan är det ingen nackdel om man har ett tema på bilen och ser det hela som att man bjuder på en show. Det går i stort sett att vara hur publikfriande som helst, särskilt för att locka röster till publikens val, säger Erik Lundman, som varit med i arbetet med årets Truck Meet.

Mässans projektledare, Bo Sandström, tror samlingen på årets Truck Meet kommer att bli en ”snackis” i branschen.

– Alla som deltar kommer att kunna berätta hur trevligt och bra det var, så vi kommer att få hålla i hatten till kommande år. Dessutom blir kortegen på torsdag kväll, en riktig publikdragare, säger Bo Sandström.

Jonas Dahlberg, tf vd på Nolia som arrangerar mässan, tror att Truck Meet kommer att ha större betydelse än bara som publikfavorit.

– Transportbranschen behöver flera tusen lastbilsförare den närmaste tiden och kan vi, med ett Truck Meet, locka fler ungdomar att välja föraryrket har vi kunnat bidra. Dessutom är den rekryteringssatsning som görs på Load Up North riktad mot rekrytering av maskinförare och servicetekniker fantastisk, säger Jonas Dahlberg.