Logistic Contractor etablerar sig i Finland

Logistic Contractor satsar i Finland. Foto: Wästbygg

Logistic Contractor, som är en av Sveriges största logistik- och industribyggare, utökar sin nordiska satsning genom att etablera sig i Finland.

– Vi ser en intressant marknad i Finland för den typ av rationella logistik- och industribyggnader som vi är specialister på, säger Sandu Nylmon, som blir vd för Logistic Contractors finska dotterbolag. Vårt mål är att vara en långsiktig aktör på hela den nordiska logistikmarknaden. I Finland ser vi goda möjligheter att bli en intressant aktör på logistik- och industrimarknaden genom vår spetskompetens inom detta område. Det handlar om allt från det geografiska lägets betydelse till hur vi skapar bäst invändig och utvändig miljö utifrån verksamhetens behov, fortsätter Sandu Nylmon.

Med över en och en halv miljon kvadratmeter logistikyta är Logistic Contractor marknadsledande när det gäller att utveckla och bygga industri- och logistikanläggningar. Under 2019 har man bland annat påbörjat uppförandet av basbyggnaderna om 100 000 kvadratmeter, för Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Under hösten 2019 blev två av Logistic Contractors utvecklingsprojekt: Atea i Växjö och Lyko i Vansbro nominerade till årets logistiketablering i Sverige.

– Utanför Oslo bygger vi 56 000 kvadratmeter för transportföretaget DSV, säger Sandu Nylmon. Det är ett mycket fint projekt som vi dessutom bygger på kort tid. Vi är specialister på logistik- och industribyggnader och det gör att vi kan leverera snabbt och med god kvalitet. Många av våra projekt över Norden uppmärksammas och det är roligt.