Wästbygg Gruppen i miljardaffär

Wästbygg säljer projektbolaget Sneden till fondförvaltaren Genesta Property Nordic. Foto: Wästbygg

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, säljer helägda projektbolaget Sneden till fondförvaltaren Genesta Property Nordic. Köpeskillingen uppgår till 945 miljoner kronor. I Sneden ingår det markområde på 133 000 kvadratmeter utanför Enköping som Logistic Contractor förvärvade under våren 2021.

Sneden  har även tecknat ett entreprenadavtal med Logistic Contractor om uppförandet av en logistikfastighet på cirka 80 000 kvadratmeter på tomten. Entreprenadvärdet uppgår till
cirka 605 miljoner kronor och ingår i köpeskillingen.

Logistikanläggningen, som ska certifieras enligt Breeam med målet att nå nivån Excellent, byggstartas under sommaren och den beräknas vara färdigställd under hösten 2023. Genesta tillträder Sneden efter godkänd slutbesiktning av byggnaden.

– När vi förvärvade marken i Enköping förra året såg vi olika scenarier framför oss vad gäller
användandet. Den affär som vi nu har landat i med Genesta är ett mycket bra alternativ, som stärker vår entreprenadverksamhet både i år och under 2023. Vi är nöjda, och ser fram emot att driva det härprojektet tillsammans med Genesta, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

– Vi är väldigt glada över förvärvet och ser fram emot att fortsätta det smidiga samarbetet med
Logistic Contractor i den här och andra affärer. Nu ser vi fram emot att erbjuda denna moderna och hållbara fastighet till framgångsrika och växande hyresgäster som bara vill ha det bästa, säger David Neil, vd på Genesta.