Norwegians ekonomi allt bättre

Norwegian 787 Dreamliner. Foto: Norwegian

Norwegians trafiksiffror för oktober visar att enhetsintäkterna ökade för sjunde månaden i rad. Det är en ökning med sex procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt ökade kabinfaktorn med drygt två procent.

Totalt flög 3 118 722 passagerare med Norwegian i oktober. Den totala trafiken (RPK) minskade med tre procent och kapaciteten (ASK) minskade med fem procent. Kabinfaktorn uppgick till 87,1 procent, upp 2,1 procentenheter.  

– Vi är mycket glada över att enhetsintäkterna fortsätter att öka samtidigt som vi fyller planen bra och levererar bättre punktlighet. Kommande vintersäsong har vi anpassat linjenätet och kapaciteten för att säkerställa att vi är väl rustade att möta efterfrågan. Siffrorna för oktober visar att vi fortsätter att leverera enligt vår strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef på Norwegian.

Norwegian har en av de mest moderna och mest bränsleeffektiva flygplansflottorna i världen med en genomsnittsålder på 3,8. Sedan 2008 har bolaget minskat CO2-utsläppen med hela 30 procent.

Norwegian genomförde 99,7procent av de planlagda flygningarna i oktober. Punktligheten var på 83,3 procent., upp 3,6 procentenheter. Bolagets inhyrning av ersättningsflyg har påverkat punktligheten negativt även den här månaden.