Kvik Kök implementerar nytt lagerhanteringssystem

Kvikkök har implementerat ett lagerhanteringssystem utvecklat av Consafe Logistics. Foto: Consafe Logistics

Kvikkök har nu implementerat ett nytt lagerhanteringssystem, utvecklat och levererat av Consafe Logistics, en ledande leverantör av lagerhanteringssystem. Kvik är en dansk tillverkare av kök, garderober och badrumsutrustning. I mer än 30 år har de levererat dansk design till överraskande låga priser, och idag säljer Kvik produkter i butiker över hela Europa och i Asien.

Consafe Logistics och Kvik har ingått detta samarbete om värdeskapande partnerskap för att säkerställa optimering av processer och arbetsflöden på Kviks lager. Detta förbättrar intern logistik och framtidssäkerhet av verksamheten.

Kvik har implementerat en standard Astro WMS-lösning, som är förberedd för integration med Navision, ERP, och inkluderar backspolningsfunktioner för produktion.
Hårdvara har också köpts från Consafe Logistics. Det nya systemet har gjort det lättare för användarna att utföra sina uppgifter i lagret. Mindre tid läggs på planering och snabbare plockning av varor kan göras.

– Plockningen klarar sig riktigt bra, det har blivit snabbare, lättare och mer flexibelt. Vi har redan uppnått en optimering, effektiviteten har nu ökat med 13-14 procent och det finns fortfarande en stor potential, säger Søren Thomsen, lagerchef på Kvik

Eftersom systemet prioriterar och organiserar beställningarna fattas färre beslut där det fanns fler förberedelser tidigare, innan valet genomfördes. Det går snabbt att introducera nya anställda, eftersom systemet är enkelt att använda och det också är möjligt att vara flera plockare för samma order. Allt detta hjälper till att säkerställa optimering av orderflödet.