Snellman Group väljer Consafe Logistics som sin lagerhanteringspartner

Lagerhanteringen måste vara extremt effektiv för att minimera matsvinnet hos Snellman Group. Foto: Consafe Logistics

Snellmanin Kokkikartano får ett nytt, automatiserat lager i Kervo. Consafe Logistics kommer att tillhandahålla ett intelligent lagerhanteringssystem för anläggningen.

För två år sedan stod Kokkikartano inför ett positivt problem: mer efterfrågan än man kunde möta. Flaskhalsen var lagerhantering och produktleverans till kunderna, så företaget bestämde sig för att investera i ett helt nytt, automatiserat lager- och lagerhanteringssystem. I sitt anbud valde Snellman Group Consafe Logistics som sin lagerhanteringspartner för sin anläggning i Kokkikartano.

De första urvalskriterierna för Kokkikartanos nya lagerhanteringssystem var specifika tekniska funktioner, användarvänlighet och sömlös kompatibilitet med automatisering. Men i slutskedet av anbudet blev leverantörens erfarenhet och pålitlighet en allt viktigare faktor.

– Vi ville ha ett intelligent och modernt lager som effektivt kommer att betjäna både våra kunder och oss, nu och i framtiden. Förutom att vara en tekniskt briljant leverantör sökte vi även en partner med kunnande och erfarenhet för att hjälpa och utmana oss att utveckla våra processer. Vi ville ha en långsiktig partner som vi kan lita på i mer än 10 år, säger John Aspnäs, IT-chef på Snellman Group.

Consafe Logistics öppnade sitt kontor i Finland i september 2020.

– Vi investerar i Finland för att vi vill verka lokalt, nära våra kunder. Detta säkerställer att vi kan erbjuda dem den mest lämpliga lösningen för Snellmans nuvarande och framtida behov, säger Pekka Lehtinen, vd, Consafe Logistics

Snellman Group är verksamt inom livsmedelsindustrin, där logistikens funktionalitet och effektivitet är avgörande. I det här fallet måste hela lagrets infrastruktur, med dess mjukvara, fungera sömlöst och felfritt, även med kort varsel.

– Vi verkar i en bransch där produktens bäst före-datum är en av de kritiska faktorerna inom logistik. Lagerhanteringen måste då vara extremt effektiv för att minimera matsvinnet för våra kunder och oss. Dessutom måste spårbarheten för produkter i leverantörskedjan vara 100 procent, förklarar Aspnäs.

Enligt Lehtinen kommer Kokkikartanos framtida lagerhanteringssystem att vara hjärnan i hela lagerverksamheten:

– Mjukvaran för lagerhantering är som en hjärna som kombinerar olika system till en funktionell enhet. Det optimerar lagring, insamling och leverans av produkter till kunden. Företaget vet då exakt när, var och vad som händer.

Efter en smidig och transparent köpprocess med Consafe Logistics är det kommande byggprojektet långt och utmanande, men Aspnäs är övertygad:

– Vi har redan haft ett samtal med Consafe Logistics ledning, chefsarkitekter och teknisk projektpersonal, och allt ser lovande ut. Kokkikartanos nya smarta lager kommer att stå klart i Kervo sommaren 2023.