Swisslog leverar skyttelsystem till Europris

Det automatiserade centrallagret blir det tredje största lager som någonsin uppförts i Norge. Foto: Swisslog

Europris har valt Swisslog som partner för leverans av ett skyttelsystem för lättgods till bolagets centrallager i Moss, Norge. Swisslog har även valts som automationspartner för det nya automatiserade centrallagret som för närvarande är under byggnation och beräknas tas i drift vid mitten av 2020.

– Vi har fattat beslut om att investera i Swisslogs automatiserade skyttellösning för lättgods, CycloneCarrier. Efter en omsorgsfull analys och utvärderingsprocess kom vi fram till att den lösningen passar vårt flöde och våra produkter bäst. Vi utvärderade ett flertal olika lösningar och leverantörer och bedömde att Swisslogs helhetslösning var den mest genomtänkta och anpassade till våra behov, säger Pål-Christian Andersen, Logistikdirektör på Europris. 

CycloneCarrier är en kompakt och yteffektiv lösning som gör det möjligt att effektivt plocka direkt från skytteln till Europris omfattande pallflöde. Europris CycloneCarrier kommer att bestå av 108 skyttlar som opererar i sex gångar, sex integrerade stationer för lådplock, fyra dekanteringsstationer samt bansystemen ProveMove och QuickMove. 

– Förutom att Swisslog presenterade den bästa helhetslösningen för oss så har vi etablerat ett mycket bra och förtroendefullt samarbete. Det känns därför tryggt att genomföra även detta projekt tillsammans, konstaterar Pål-Christian Andersen.

Europris hanterar för närvarande sin varuförsörjning från ett flertal lager som nu ersätts av ett automatiserat centrallager. Spaden sattes i marken i slutet av 2017 och det automatiserade centrallagret ska tas i drift vid mitten av 2020. Anläggningen blir det tredje största lager som någonsin uppförts i Norge.