FlixBus planerar införandet av vätgasbussar

FlixBus har tydligt definierat kravprofilen för sina bussar och det gäller också bussar med vätgasdrift. Foto: Freudenberg.
FlixBus schema med vätgasdrift. Bild: Freudenberg

FlixBus arbetar för att förbereda införandet av vätgasbussar på företagets långdistanslinjer.

Samarbetet mellan FlixBus och Freudenberg Sealing Technologies, går ut på att studera utsikterna för vätgasdrift. I framtiden kommer partnerskapet att berikas av bidrag från en busstillverkare.

Enligt FlixBus och Freudenberg, förs det för närvarande förhandlingar mellan parterna om projektets enskildheter.

Det har redan genomförts minst 500 kilometer testkörningar med Flixbus vätgasbuss, men bussoperatören har också inlett tester med batteridrivna elektriska bussar på två kortare linjer, en i Frankrike och en i Tyskland.

Den senare linjen, som introducerades i slutet av 2018 på rutten mellan Frankfurt och Mannheim, körs med en BYD-buss. I Frankrike är en Yutong-buss i drift.

lixBus förbereder sig också för introducering av batteridrivna bussar.

FlixBus har tydligt definierat kravprofilen för företagets fordon. Prestandaegenskaper, såsom acceleration, bör motsvara den för dagens dieseldrivna långdistansbussar, som uppfyller Euro IV-standarden.

Dessa bränslecellsfordon ska täcka minst 500 kilometer i kontinuerlig användning utan tankning. Vätskepåfyllning bör sig vara möjlig inom 20 minuter eller mindre.

Ursprungligen kommer en representativ bussflotta på 30 fordon att vara utrustad med en så kallad hybrid ”drivline” (som kombinerar bränslecellsmodul med batteripaket) för att kunna validera systemets prestanda. De två deltagande företagen siktar också på offentlig finansiering inom ramen för det tyska statliga Innovation Program Hydrogen and Fuel Cell Technology” (NIP).