Upphandlingen av båttrafiken över Göta älv och Södra skärgården klar

Foto: Styrsöbolaget

Västtrafiks upphandling "Båttrafik 2014", som innefattar trafiken över Göta älv och i Göteborgs Södra skärgård, är nu klar. Båttrafik 2014 är uppdelad i två delar, där det första trafikåtagandet innefattar älvtrafiken i Göteborg och det andra båttrafiken i Göteborgs Södra skärgård.

Styrsöbolaget lämnade det vinnande anbudet för båda avtalsområdena. Trafikstart för älvtrafiken är satt till den 15 juni 2014 och för södra skärgården till 12 januari 2014. Avtalet löper fram till 2021 med möjlighet till förlängning och trafikvolymen motsvarar dagens trafik.

– Vi är mycket nöjda med hur Styrsöbolaget sköter dagens uppdrag och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår båttrafik tillsammans med dem, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för båttrafiken på Västtrafik.

I de nya avtalen finns det tydligare miljökrav, som bland annat innebär krav på miljöanpassad körning och minskad användning av fossila bränslen. Sedan tidigare har Västtrafiks styrelse sagt ja till att köpa två fartyg till älvskytteltrafiken över Göta älv. Det första fartyget förväntas levereras till Göteborg sommaren 2014 och det andra senare under hösten samma år.