Findus bygger fryslager i Bjuv

Jari Latvanen, vd Findus Nordic

Findus har skrivit en avsiktsförklaring om att bygga ett nytt stort fryslager i anslutning till sin anläggning i Bjuv. Byggstarten planeras ske i år, och fryslagret beräknas stå färdigt under våren 2015. Satsningen innebär cirka 75 nya arbetstillfällen i Bjuv.

Fryslagret ska rymma minst 60 000 pallplatser och är till för både råvaror, lokalt odlade grönsaker och färdiglagad mat.  I samband med att det nya fryslagret byggs, ska dessutom en ny fabrik för packning av grönsaker och färdigrätter i påsar byggas. Findus befintliga fabrik i Helsingborg flyttas därmed till Bjuv.

– Genom att bygga nytt i Bjuv gör vi ett antal vinster. Transporterna och därmed koldioxidutsläppen minskar kraftigt när lagret ligger i direkt anslutning till produktionen, och när vi nu bygger nytt används den senaste tekniken för att minimera energiåtgången, säger Jari Latvanen, vd på Findus.

Beslutet att bygga ett nytt fryslager innebär en investering på cirka 500 miljoner kronor.

För Bjuvs kommuns del innebär Findus satsning alltså cirka 75 nya arbetstillfällen.

– Vi från Bjuvs kommun ser positivt på byggandet av ett nytt fryslager och ny fabrik i Bjuv. Det kan ge fler arbetstillfällen och kan långsiktigt bidra till utvecklingen av kommunen, säger Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.