Findus nya fryslager blir ett av Europas mest moderna

Stefan Svalö, Ordförande i kommunstyrelsen i Bjuv, Jesper Göransson, Peabs koncernchef och vd, Jari Latvanen vd Findus vid byggarbetsplatsen för Findus nya fryslager och fabrik i Bjuv. Foto: Findus

Peabär byggnadsentreprenör till nybyggnationen av Findus fryslager och fabriksbyggnad i Bjuv. Fryslagret förväntas bli ett av Europas mest moderna. Investeringen kommer att skapa nya arbetstillfällen för kommunen och effektivisera Findus logistik. Findus vd Jari Latvanen, Peabs vd och koncernchef Jesper Göransson och Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv var på plats när arbetet inleddes.

Findus bygger ett stort fryslager vid sin redan befintliga anläggning i Bjuv och förväntas vara färdigställt våren 2015. För Bjuv innebär det drygt 75 nya arbetstillfällen. Fryslagret skall inrymma både lokalt odlade grönsaker, råvaror och färdiglagadmat med minst 60 000 pallplatser i omfång. Parallellt med nybyggnaden av fryslagret skall en ny fabrik byggas för packning av färdigrätter och grönsaker i påsar. Det innebär att den nuvarande fabriken i Helsingborg lokaliseras i Bjuv istället.

Nybyggnationen i Bjuv innebär en del vinster för Findus i form av minskade transporter och indirekt koldioxidutsläpp genom lokalisering av lagret nära produktionen i kombination med den senaste teknologin när det gäller reducering av energianvändning. Det skapar både en effektivare produktion såväl som logistik, vilket stärker Findus konkurrensfördelar. Nybyggnationen av fryslagret innebär en investering på cirka 600 miljoner. Det är en långsiktig investering för att stärka Findus framtid och som visar på Bjuvs centrala roll för företaget. Findus nya investering skapar drygt 75 nya arbetstillfällen och förväntas bidra till utvecklingen av Bjuvs kommun.