Nya uppkopplingstjänster för bilflottor

Foto: Ford

Nya lanseringar på transportbilsmässan i Hannover

Ford meddelar att företaget inför två nya lösningar för uppkopplade fordon till vagnparkskunder i Europa under början av 2019. Det är avdelningen Ford Commercial Solutions inom Fords dedikerade mobilitetsbolag Ford Smart Mobility som har utvecklat lösningarna som ska göra det möjligt för bilflottor att hantera bilarna lättare och bekvämare, vilket hjälper dem att driva företaget mer effektivt.

Ford Telematics är en intuitiv webbportal som samlar data från alla uppkopplade bilar i vagnparken. Portalen kan leverera värdefulla insikter för att optimera flottan, dess användning och förarnas säkerhet. Eftersom större bilflottor ofta har egna program eller tredjepartslösningar, för att täcka in väldigt specifika behov, släpper Ford även tjänsten Ford Data Services. Tjänsten låter företagens egna system läsa data ifrån bilarna, utan att behöva ansluta någon hårdvara. Systemet drar nytta av bilarnas inbyggda modem och Fords molnlösning för data.

– Dagens bilflottor är oerhört pressade att leverera säker, effektiv och lagenlig körning. Det är därför vi utvecklar en serie av uppkopplade tjänster för våra bilflottekunder och för att låta dem behålla fokus på det som betyder mest för dem: att driva sin verksamhet, säger Dave Phatak, Europachef på Ford Commercial Solutions.

Lösningarna har byggts med hjälp av insikter från bilflotteägare, chefer och förare i olika branscher för att placera kunden i centrum av utvecklingsprocessen. Tack vare att Ford också designar fordonen med sin teknologi, sina datasystem och el-arkitektur kan man hela tiden hålla tjänsterna uppdaterade med de senaste uppdateringarna och fordonsdatan.