Swedolkoncernen samlar logistikverksamheten i Sverige till Örebro

Foto: Swedol

Styrelsen för Swedol har fattat beslut om att samla all logistikverksamhet i Sverige till det nuvarande logistikcentret i Örebro. Satsningen innebär en investering på cirka 150 miljoner kronor över två år. Det utbyggda logistikcentret kommer ytterligare bidra till en ökad kapacitet och ett effektivare varuflöde.

– Vi ser stora fördelar med att effektivisera och samla all lagerhållning och distribution i Sverige till en plats. Andelen kunder som handlar via webben eller i våra integrerade butiker ökar löpande. Att vi då använder en distributionskanal istället för två innebär både kostnadsbesparingar och underlättar för kunden, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och Koncernchef för Swedol.

Dagens logistikcenter i Örebro driftsattes 2012 och är en toppmodern anläggning med bland annat en stor Autostore-anläggning, vars kapacitet utökades 2015. I den nya anläggningen planeras för ytterligare utökning av automationsgraden.

Logistikcentret i Örebro är en effektiv anläggning och när vi nu bygger ut verksamheten bygger vi för framtiden, säger Clein Johansson Ullenvik.

Efter utbyggnaden på cirka 10 000 kvm blir byggnaden dryga 30 000 kvadratmeter. Investeringen förutsätter att den nya detaljplanen vinner laga kraft. Investeringen innebär att nuvarande logistikcenter i Hisingsbacka avvecklas under sommaren 2020.