Utvecklar gränssnittet mellan bränsleceller och tillverkarens plattform

Foto: PowerCell

PowerCell Sweden har fått en beställning på utvecklingsarbete från en ledande europeisk fordonstillverkare värd 3 miljoner kronor. Ordern kommer att levereras löpande under sex månader med början i september i år. Det nu beställda utvecklingsarbetet innebär att PowerCell skall hjälpa fordonstillverkaren att anpassa gränssnittet mellan bränslecellen och tillverkarens plattform. PowerCell egenutvecklade bränslecellsstack har marknadsledande energitäthet och företaget besitter stor kompetens inom bränslecellsområdet.

Autostack Industrie är ett projekt som delvis finansieras av det tyska transportministeriet och som syftar till att utveckla en bränslecell för den tyska fordonsindustrin som kan kommersialiseras efter 2020. Bland övriga projektpartner märks bland annat de tyska personbilstillverkarna BMW, Daimler och Volkswagen samt den tyska delen av amerikanska Ford.

PowerCell har till följd av sin ledande position bland annat utsetts till huvudsaklig leverantör av bränslecellsstackar till amerikanska Nikola Motors, men också till formell partner i det tyska projektet Autostack Industrie, ASI, där bolaget fått ansvar för designarbetet av själva bränslecellsstacken och för att möjliggöra stackproduktion i stora volymer.