DHL köper 14 nya Boeing 777 Freighters

DHL Boeing 777 Freighter

På Farnborough International Airshow, meddelade DHL Express man har beställt 14 stycken Boeing 777 Freighters, vilket även inkluderar optioner och köprättigheter för ytterligare sju flygplan. De första fyra flygplanen förväntas levereras under 2019.

– Inköpet av 14 nya Boeing-flygplan reflekterar en gradvis ersättning av vår äldre flygplansflotta. Som den mest bränsleeffektiva och mest tillförlitliga frakttypen, med det bästa långdistansintervallet, kommer dessa flygplan att bidra till våra mål för minskning av utsläpp samt ge oss möjligheten att erbjuda direktflyg till ännu fler marknader. DHL Express har en lång erfarenhet av att använda dessa fraktflygplan som har visat sig vara överlägsna i alla aspekter av den operativa verksamheten vilket gör dem till ett logiskt val, förklarar Ken Allen, global vd på DHL Express.

Sammanfattat så är dessa 14 interkontinentala flygplan kapacitetsneutrala, men med signifikanta fördelar inom kostnad, effektivitet och pålitlighet. Medan DHL Express tidigare har i huvudsak hyrt flygplan för att driva sitt globala nätverk kommer inköpet av helägda fraktflygplan förbättra kostnadsläget av DHL Express-divisionen framöver.

Den växande internationella e-handelsförsäljningen kommer att öka till 4,48 miljarder dollar år 2021, vilket innebär en tillväxt på 19,2 procent per år. DHL Express investering i 777 Freighter är ett direkt svar på den växande efterfrågan på global expresskapacitet. Boeings 777 Freighters är det största tvåmotoriga fraktflygplanet i världen, som har kapacitet att flyga 9 070 kilometer med en lastbelastning på 102 ton.