Tallink Grupp listas på Helsingforsbörsen

Foto: Tallink

AS Tallink Grupp meddelar Tallinnbörsen att bolaget planerar att genomföra en andra listning av koncernens aktier på Nasdaq Helsinki Stock Exchange. Beslutet fattades nyligen av koncernens Supervisory Board efter förslag från koncernens styrelse.

Enligt beslutet kommer koncernen nu att påbörja förberedelser för listning på Helsingforsbörsen. Beräknat datum för detta kommer att preciseras under det förberedande arbetet, men beräknas kunna ske under tidig höst 2018. AS Tallink Grupps aktier kommer fortsättningsvis även att vara listade på Tallinnbörsen.

AS Tallink Grupps vd Paavo Nõgene säger i en kommentar;
-  Den andra listningen kommer att göra Tallink Grupps aktier än mer tillgängliga för investerare och Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är en av koncernens viktigaste hemmamarknader.

-  Genom att lista aktierna på Helsingforsbörsen skapar vi ytterligare möjligheter för investerare att handla med Tallink Grupps aktier, och ännu en gång tillåta människorna i Finland bidra till det historiska varumärket Silja Lines verksamhet, liksom till Tallink Grupp i stort, tillägger Paavo Nõgene.