Toyota visar sin bredd på Elmia Automation

Elmia Automation 2018. Foto: Toyota Material Handling

Automation och förarlösa truckar har de senaste åren fått en kraftig tillväxt och är något många företag med omfattande interna transportbehov har ambitioner att investera i. Toyota Material Handling satsar stort inom området Logistics Solutions och visar på Elmia Automation en allt större grad av integration och ett utökat sortiment. I montern visas bland annat en helautomatisk skjutstativtruck som lyfter upp till 10 meter.

Genom en målmedveten satsning på att förse kunder med mer effektiva och energisnåla transportlösningar har Toyota idag en bred produktportfölj med hel- och halvautomatiska truckar; från låglyftare, ledstaplare, drag-, smalgång- till skjutstativtruckar som kan lyfta upp till 10 meter i lagret. Autotruckarna gör givetvis jobbet men det är minst lika viktigt att optimera transportflödet, ta fram en effektiv orderhantering, integration med överordnat system och signalutbytet med extern utrustning. Allt det här löser Toyota tillsammans med sina kunder och tar fram en anpassad lösning för varje produktionsenhet, anläggning eller lager.

Interna transporter som idag är rutinmässiga, monotona och ständigt återkommande kan med fördel automatiseras. Det medför en säkrare arbetsmiljö, ett effektivt flöde, inga lunchraster eller eventuella avbrott vilket förbättrar produktiviteten och därmed ger kort återbetalningstid. Transportflöden som passar att automatisera kan vara hantering av inkommande gods, pallar till utlastningszon, till och från produktion, pallställ, bufferthantering, materialflöde till/från robotceller etc.
Elmia Automation pågår 15-18 maj 2018. Toyotas monter: D01:66