Ny vd för Eurocash Food

Jonas Ragnhage, ny vd för Eurocash Food AB. Foto: Axfood AB

I januari 2017 förvärvades Eurocash Food AB av Axfood och Norgesgruppen. När nu företaget efter ägarbytet går in i en ny fas, har Jonas Ragnhage utsetts till ny vd. Det meddelar Axfood i ett pressutskick.

– Jag är glad över att kunna presentera Jonas Ragnhage som ny vd för Eurocash, säger Thomas Evertsson, styrelseordförande för bolaget. Med sin långa och breda erfarenhet från dagligvarubranschen och Axfood är han helt rätt person att leda företaget. 

Jonas Ragnhage kommer närmast från positionen som vd för Falkenberg Seafood och har dessförinnan haft flera ledande positioner inom Axfood-koncernen, bland annat som driftchef på Hemköp och affärsområdeschef på Dagab. Jonas tillträder sin nya position med start i september.
– Med nya starka ägare är Eurocash väl rustat för framtiden och jag ser fram emot att i mitt uppdrag som vd få bidra till fortsatta framgångar, säger Jonas Ragnhage.
Eurocash Food AB är den näst största dagligvaruaktören utmed gränsen till Norge med åtta butiker och en omsättning på cirka 1,4 miljarder kronor.