Wasalines fraktvolym ökade med 29 procent

Allt fler åker över Kvarken och övernattar i Umeå och Vasa, skriver rederiet Wasaline i ett pressmeddelande. Foto: Wasaline

Wasaline uppnådde rekordsiffror både vad gäller passagerarantal och fraktmängder. Wasaline gjorde i år sitt bästa första kvartal sedan starten 2013. Fraktvolymen ökade med hela 29,1 procent under första kvartal.

Under de tre första månaderna 2017 har Wasalines passagerarantal ökat med 14 procent jämfört med samma period i fjol – som då var ett rekordår. 3990 fler passagerare åkte med färjan Wasa Express under det första kvartalet.

En bidragande orsak till det goda resultatet är att betydligt fler väljer att åka över Kvarken och övernatta i Umeå och Vasa, skriver rederiet i ett pressmeddelande. Antalet sålda hotellnätter i Umeå har ökat med 8,9 procent och i Vasa med 20,4 procent.

Vad gäller frakten kan rederiet även där visa upp strålande siffror i alla segment: Antalet fraktmeter har ökat med 11600 meter, det vill säga 22,4 procent, mängden fraktton med 8632 ton, det vill säga 13,4 procent.