Avantherm i distributionsavtal med Brenntag

Stefan Dufva, vd på Avantherm. Foto: Avantherm

Svenska Avantherms förnybara oljor och kemikalier görs nu tillgängliga i Norden, detta genom ett distributionsavtal med Brenntag. Det framgår av ett pressmeddelande från Avantherm.

– Brenntag är en stark och långsiktig partner och ett naturligt val för att nå ut brett med nästa generations fossilfria oljor och kemikalier. Avtalet innebär att våra nordiska grannar inom industrin får tillgång till högpresterande produkter som samtidigt minskar beroendet av fossila råvaror, säger Stefan Dufva, vd på Avantherm.

Brenntag, vars nätverk sträcker sig över 550 distributionspunkter i 74 länder, kommer till en början att distribuera Avantherms värmeöverföringsvätskor i de nordiska länderna. Därefter är ambitionen att successivt utöka portföljen med fler av Avantherms kommande produkter.

– Brenntag eftersträvar alltid att erbjuda marknaden de prestandamässigt bästa produkterna. Att Avantherms produkter dessutom är fossilfria och giftfria gör samarbetet extra intressant, säger Bob Sjöblom, Nordic Sales & Marketing Director på Brenntag.

Avantherm har sedan 2010 utvecklat nästa generations förnybara produkter som enkelt kan ersätta dagens fossila oljor och kemikalier. Produkterna har dessutom i allmänhet bättre prestanda än de fossila alternativen och ger lägre underhållskostnader. Avantherms värmeöverföringsvätskor blev kommersiellt tillgängliga i april 2016.

– Det pågår en fossilfri revolution i det tysta och vi märker att efterfrågan på hållbara alternativ ökar i hela världen. Det nordiska samarbetet med Brenntag är ett första steg mot en global marknad som är värd närmare 40 miljarder, säger Stefan Dufva.