Kyl- och Frysexpressen tar utökat uppdrag för Spendrups

Kyl- och Frysexpressen ska distribuera närmare åtta miljoner liter dryck åt Spendrups. Foto: Kyl- och Frysexpressen

Kyl- och Frysexpressen Nord får förnyat och utökat uppdrag för Spendrups. Sedan tidigare ansvarar företaget för dryckesdistribution till systembolag och restauranger runt om i Jämtland och Härjedalen. Från och med slutet av mars 2022 utökades uppdraget till att även omfatta Västernorrland. Samarbetet med Spendrups sträcker sig långt bak i tiden. Kyl- och Frysexpressen Nord, eller NKL som företaget hette tidigare, har ansvarat för Spendrups distribution i Jämtland och Härjedalen ända sedan slutet av 1990-talet.

– Kyl- och Frysexpressen Nord har under vårt långa samarbete visat att de håller en hög och stabil service till våra kunder. Vi ser nu fram emot att utöka samarbetet, och gemensamt utveckla kundservice och miljöarbete i vår distribution, säger Martin Valdemarsson, Chef Supply Chain Spendrups.

Det nya uppdraget omfattar distribution från terminalen i Sundsvall ut till systembolag och restauranger fem dagar i veckan. På årsbasis handlar det om cirka 4000 leveranser, 20 000 lastpallar och närmare 8 miljoner liter dryck.

– Vårt goda samarbete i Jämtland och Härjedalen under många år och höga kvalitet genom hela distributionsupplägget har banat väg för att vi nu får utökat förtroende i Västernorrland. Det är roligt att se kunden verkligen värdesätter kvalitet i leveranserna. Det visar att man är mån om både sitt eget varumärke, sina kunder och sina samarbetspartners. Vi är glada och stolta över förtroendet, säger Robert Mejtoft, kundansvarig säljare på Kyl- och Frysexpressen Nord.