TX Logistik utökar sitt europeiska nätverk

Transportlösningar med järnväg stöder nollutsläppslogistik. Foto: TX Logistik

TX Logistik utökar sitt europeiska nätverk och kommer från och med 1 juli att förbättra sitt Ocean Rail Logistics-sortiment med en förbindelse mellan Rotterdams hamn och Kornwestheim nära Stuttgart.

– Den nya tjänsten kopplar nu samman affärer i Baden-Württemberg med den mest trafikerade hamnen i Europa, säger Berit Börke, försäljningschef på TX Logistik.

– Vi använder boxXpress. tågsystem, där vi varit involverade sedan starten och som har visat sig framgångsrikt i många år när det gäller hamntransporter till och från Hamburg och Bremerhaven, med hög stabilitet och pålitlighet.

Inledningsvis planeras tre turer per vecka. Terminalen i Kornwestheim kommer att vara direkt ansluten till Rotterdam-terminalerna RSC, Euromax och ECT Delta. Det innebär att de stora containerterminalerna kommer att servas - både på Maasvlakte och i stadsdelen Rotterdam. Alla andra terminaler i Rotterdam kan också komma i fråga.

Berit Börke tillägger, "Nätverksförlängningen till Kornwestheim är inte bara ett perfekt tillskott till våra förbindelser från Rotterdam till Nürnberg och München, den står också för vårt engagemang för flexibla och miljövänliga transportlösningar med järnväg och vår vision om nollutsläppslogistik."