Ny skola för framtidens fordonsindustri invigd

Fr v: Lars Dowert, rektor, Henrik Ehrin, arbetschef på Peab samt Hanna Mayer, rektor, vid dagens invigning av tillbyggnaden av Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium.

Mindre än ett år efter det första spadtaget står nu en 3000 kvadratmeter stor tillbyggnad av Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium, STFG, redo för nya elever.

Skolan som Peab byggt i samverkan med beställaren O1-Real Estate och Stockholms Stad, är ett direkt svar på branschens efterfrågan av den nya generationens fordonsmekaniker och yrkesförare. I takt med att fordonsindustrin ställer om mot el- och hybridbilar är både importörer och verkstäder i stort behov av utbildad personal. Den nya skolan invigdes under torsdagen tillsammans med Lotta Edholm (L), representanter från STFG, Peab och inbjudna från fordonsbranschen som har ett nära samarbete med skolan.

  Det har varit ett intensivt, men ett fantastiskt roligt projekt för oss att genomföra. På mindre än ett år har vi byggt över 3000 kvadratmeter skol- och verkstadshallar. Vi på Peab, som i år firar 60-år av samhällsbyggande, är jättestolta över att bidra till utvecklingen av framtidens samhälle, berättar Henrik Ehrin, arbetschef på Peab.

Utbyggnationen innefattade nya teorisalar, svetshall, transporthall och det som är Sveriges första verkstad för el- och hybridbilar.

  Det här innebär att vi får en helt ny möjlighet att samordna och effektivisera utbildningen. Byggnationerna skapar helt nya förutsättningar för oss att göra ett bättre jobb och se till att eleverna får en ännu bättre utbildning på vår skola, säger rektor Lars Dowert.