DFDS öppnar logistiklänk mellan Skandinavien och Baltikum

Aura Seaways i Karlshamns hamn. Foto: DFDS

DFDS:s två nya systerfärjor, Aura Seaways och Luna Seaways kommer att trafikera rutten mellan svenska Karlshamn och litauiska Klaipeda. De nya fartygen är lyxigare och större än sina föregångare och möter den ökade efterfrågan på klimatsmart resande samt nyfikenheten på Baltikum.

x

Receptionen på Aura Seaways. Foto: DFDS.

Med sina 230 meter är fartygen stora, de största fartygen av sitt slag som regelbundet trafikerar Östersjön. De dagliga färjeavgångarna kommer både att vara en viktig expanderad logistiklänk mellan Skandinavien och Baltikum och samtidigt en turistförbindelse som skeppar resenärer till Litauen och Baltikum. Sammanlagt kan fler än 600 passagerare tas ombord och resenärerna vistas i 250 hytter av olika hyttklass.

– Svenskar är allt mer intresserade av att resa till Litauen och Baltikum, och upptäcka dessa spännande destinationer. Att resa med färja är en upplevelse i sig och mer klimatsmart än andra resealternativ. Plus att du kommer fram utvilad och pigg till din destination eller nästa etapp av din resa, säger Per-Henrik Persson, Route Director DFDS.

x

Restaurangen på Aura Seaways. Foto: DFDS.

Turistpassagerare reser bekvämt på nöjesdäck. För de lite yngre finns ett lekrum som är utvecklat tillsammans med lek- och utbildningscentret Curiocity. För äldre passagerare finns möjlighet till både shopping, restaurangbesök och barhäng ombord. Yrkeschaufförer har ett eget dedikerat däck med tillhörande drivers lounge.

– Med avgång från Karlshamn om kvällen är man framme Klaipeda morgonen därpå. Tre timmars bil- eller tågresa från Klaipeda ligger Vilnius, Litauens huvudstad, fylld med spännande kultur och historia, säger Per-Henrik Persson, Route Director DFDS.