DFDS förvärvar företag inom kylkedjelogistik

DFDS köper HSF Logistics Group. Foto: HSF Logistics Group

Danska DFDS, en leverantör av kylkedjelogistik till köttproducenter och andra livsmedelsproducenter som driver temperaturkontrollerade försörjningskedjor.

– Jag är mycket upphetsad över förvärvet av HSF Logistics Group eftersom det utökar vårt kundutbud avsevärt till ett brett utbud av livsmedelsproducenter. Det öppnar också dörren för nya tillväxtmöjligheter och lägger till godsvolymer i vårt färjeruttnät, säger Torben Carlsen, vd för DFDS.

Förvärvet av HSF Logistics är ett bevis på att DFDS genomför Win23-strategin eftersom förvärvet stärker DFDSs kunderbjudande till ett brett utbud av livsmedelsproducenter och det öppnar dörren för nya tillväxtmöjligheter och tillför godsvolymer till färjelinjenätet.

Medan förvärvet är föremål för EU-godkännande från lagstiftningen som förväntas inom tre månader, kommer de två företagen att börja planera integrationen redan nu medan de fortsätter sin dagliga affärsverksamhet. När förvärvet är avslutat kommer HSF-logistik att integreras i affärsenheten Logistics inom DFDS.

– Som en del av familjen som grundade HSF Logistics för nästan hundra år sedan 1923 är jag väldigt glad att nu bli en del av DFDS-familjen. Tillsammans kan vi växa verksamheten till förmån för våra många långvariga kunder och våra många lojala, engagerade medarbetare, säger Simon Frederiks, huvudägare i HSF Logistics Group.