Malma Logistik konverterar mot elektrifiering

Hybricon utreder behovet av laddinfrastruktur på terminalerna i Västberga och Skärholmen. Foto: Malma Logistik

Malma Logistik är en svensk koncern som förvärvar och vidareutvecklar bolag i logistikbranschen. Koncernen arbetar ständigt med en omställning till mer miljövänliga transportsätt och nu har de gett Hybricon uppdraget att utreda behovet av laddinfrastruktur på terminalerna i Västberga och Skärholmen.

– Vi kommer initialt skapa ett beslutsunderlag för Malma gällande laddinfrastruktur på dessa två terminaler. Bland annat kommer vi kartlägga effektbehov, säkerställa skalbarhet samt föreslå optimering av rutter i förhållande till tillgänglig laddningskapacitet. Givetvis med hänsyn till hur Malma Logistiks flotta ser ut i dag och hur den ska se ut i framtiden, säger Johan Suup.

­– Malma Logistik ska leda utvecklingen mot hållbara transporter. Vi ser ett stort värde i att samarbeta med Hybricon. De har många års erfarenhet, är kompetenta och har god förmåga att lösa den här typen av komplexa uppdrag, säger Jan Romin, VD på Malma Logistik.

Hybricons erfarenhet har gjort bolaget till en nyckelspelare inom elektrifiering inom tunga transporter och bolaget innehar exklusiva Norden rättigheter för Winline, en av världens ledande tillverkare av laddstationer.

– Hybricon är väldigt engagerat i den gröna omställningen och jag är övertygad om att vi kan bidra till även Malmas konvertering mot elektrifiering, säger Johan Suup och tillägger:

Med vår förmåga och Winlines produkterbjudande har vi möjligheten av att leverera en helhetslösning till våra kunder med allt från behovsanalys till, om det är till kundens fördel, hårdvara, installation och drift.