Bruynzeel Storage Systems tar över amerikanska RDT Concepts

Bruynzeel levererar bland annat eldrina kompaktarkiv. Foto: Bruynzeel

Europeiska Bruynzeel Storage Systems med huvudkontor i Panningen i Nederländerna, tar nu över den amerikanska distributören RDT Concepts. Med förvärvet stärker Bruynzeel sin position på den amerikanska marknaden för mobila och fasta lagringssystem.

Fram till nu har Bruynzeel använt exklusiva oberoende återförsäljare i USA. Att ha ett amerikanskt kontor erbjuder fler möjligheter att genomföra större projekt på olika marknader. Bruynzeel Storage Systems har ambitionen att avsevärt öka sin försäljning de närmaste åren från 72 miljoner dollar till 121 miljoner dollar 2026.

RDT Concepts har skapat en stark position och ett gott rykte under de senaste decennierna som Bruynzeel vill bygga på. Ohio har en strategiskt viktig plats med många kunder i omgivande delstater som Indiana, Kentucky, Michigan, Pennsylvania och West Virginia. Det nya företaget, RDT Bruynzeel Storage Systems, kommer att fokusera på nya projekt i hela USA. Dessutom kommer projekt att genomföras via det befintliga nätverket av distributörer.

I USA kommer Bruynzeel Storage Systems att rikta in sig på stora projekt på marknader som bibliotek, kontor, museum, utbildning, myndigheter, detaljhandel och sjukvård. Man kommer också att fokusera på det växande behovet av industriella företag som vill hålla större lager för att vara mindre beroende av leverantörer. Under covid-19-krisen försenades ofta leveranser av viktiga delar, vilket ibland resulterade i dyra produktionsförluster.

Förutom sina egna kontor i Europa är företaget aktivt genom ett omfattande nätverk av distributörer i Afrika, Mellanöstern, Latinamerika, Nordamerika, Australien och Asien. Alla system tillverkas i fabriken i Panningen i Nederländerna. Företaget har över 200 anställda och samarbetar ofta med arkitekter och designers för att utforma skräddarsydda mobila och fasta förvaringssystem för varje applikation.