Vagnuthyraren VTG får ny version av Nexxiot-hårdvaran

VTG AG, ett av de ledande europeiska vagnuthyrnings- och järnvägslogistikföretagen, är den första partnern som är utrustad med nya Globehopper-teknologin. Foto: VTG

VTG har länge ansetts vara ledande inom innovation och en inspirationskälla inom logistikbranschen. Med Europas största leasare av vagnar för järnvägstransporter har företaget gång på gång visat att järnvägstransporter kan vara lönsamma så länge man är öppen för förändring och fattar framåtblickande beslut.

Hårdvarutillverkaren Nexxiot kommer att presentera tredje generationen av sin välkända gateway-enhet i slutet av året 2020. Den nya Globehopper har ett uppdaterat Bluetooth-lågenergiprotokoll, vilket underlättar den modulära anslutningen av externa sensorer. Det ger möjlighet till kommunikation via 4G och är redan utformad för introduktion av 5G.

Förutom förbättrad platsbestämning ökade nivån på ATEX-certifiering ytterligare. Enheterna är som standard underhållsfria och täcker låg energiförbrukning med en solpanel.

Ett sådant beslut har blivit ett kvalitetsriktmärke för all global godstrafik på järnväg. I slutet av 2016 beslutade VTG att utrusta hela sin europeiska järnvägsflotta med Nexxiot-utrustning. Nu fortsätter lanseringen med den senaste hårdvaruenheten från Nexxiot, Globehopper 3.

Som ett ledande vagnuthyrnings- och järnvägslogistikföretag har VTG åtagit sig att göra järnvägstransporter så attraktiva som möjligt. Vägtrafiken används alltmer av lastbilar, vilket jämfört med järnvägstransporter orsakar tre till sex gånger mer miljöföroreningar. För att göra järnvägen mer attraktiv för speditörer måste den bli mer kostnadseffektiv och mer förutsägbar och pålitlig för kunderna. Om dessa element är i fokus kommer hela transporten att bli ännu mer hållbar och representera ett hållbart alternativ till andra transportsätt.

Sven Wellbrock, Chief Operating Officer Europe och Chief Safety Officer, är övertygad om kombinerad transport. Den effektiva sammankopplingen av järnvägen med andra transportsätt gör att varje transportsätt kan visa sina fördelar.

- För att möjliggöra smidiga övergångar och göra transporter mer förutsägbara och hållbara måste varje vagn vara utrustad med en teknik som levererar data om dessa viktiga parametrar, säger Wellbrock i ett pressmeddelande.

Som chef för innovation på VTG leder Hanno Schell införandet av ny teknik inom företaget. Han vet vikten av tillförlitlighet och öppenhet samt genomförandet av de åtgärder som krävs av godsägarna. Han är övertygad om att du måste agera snabbt för att vara ett steg före konkurrensen inom branschen, men också för att undvika störningar från nya aktörer.

De uppdaterade funktionerna inkluderar ett nytt Bluetooth-lågenergiprotokoll som hjälper till med modulär anslutning av sensorer.

Det ger möjlighet till kommunikation via 4G och är redan utformat för introduktion av 5G. ATEX-certifieringen har också förbättrats ytterligare, vilket innebär att den också kan användas i industriella miljöer med hög explosionsrisk. Dessutom har Globehopper 3 optimerat lokaliseringen och är, precis som sina föregångare, underhållsfri med energiupptagning och låg energiförbrukning som standard.