DSV Panalpina förvärvar inom segmentet modehandel

DSV Panalpina utvecklar transporter inom modehandeln. Foto: DSV Panalpina

Internationella transportföretaget DSV Panalpina förvärvar Prime Cargo, ett speditionsföretag som erbjuder skräddarsydda frakt-, lager- och logistiklösningar. Prime Cargo har sitt huvudkontor i Kolding, Danmark, men verkar internationellt och har aktiviteter i både Polen och Kina.

Prime Cargo är ett företag som DSV Panalpina har haft ögonen på med stor respekt i flera år på grund av företagets höga grad av specialisering inom utvalda vertikaler där DSV Panalpina har liten aktivitet. Med Prime Cargos starka kompetenser inom e-handel och modehandel, där  nuvarande modeprodukter i Kina spelar en viktig roll, är företaget en perfekt matchning för DSV Panalpinas danska verksamhet, respektive Air & Sea-divisionen.

Förvärvet av Prime Cargo erbjuder nya möjligheter för både företag och kunder. Prime Cargos kunder kommer att dra nytta av ett globalt nätverk och nya tjänster och befintliga DSV-kunder kommer att få tillgång till starka möjligheter inom e-handel och modehandel:

– Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder mycket mer. Vi kommer att stärka produktutbudet till våra kombinerade globala kundportföljer som kommer att ha en global one-stop-tjänst med mycket värdeskapande tjänster, säger Henrik Nielsen, vice vd, DSV Air & Sea, norra Europa.