DHL Express tar sin nybyggda logistikanläggning i bruk

DHL:s nybyggda logistikanläggning på över 10 000 kvadratmeter i Sunnanå, Malmö. Foto: DHL

DHL Express flyttar in i sin nybyggda logistikanläggning i Sunnanå, Malmö. Den nya anläggningen är över 10 000 kvadratmeter stor och innehåller automatiska sorteringssystem som kan hantera upp till 6 000 paket i timmen, vilket kommer att öka kapaciteten markant jämfört med den tidigare terminalen i Malmö.

– Vi investerar i våra faciliteter för att ge våra kunder en ännu bättre service. De får snabbare leveranser och senare upphämtningar. Med denna byggnad går vi också över till en mer energieffektiv logistikanläggning, vilket innebär att vi tar ännu ett steg närmre våra ambitiösa klimatmål. Det är en investering för framtiden som stärker vår position på marknaden ytterligare, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express Sverige.

Totalt kommer drygt 50 kurirbilar att utgå från den nya logistikanläggningen dagligen som kommer att hantera import- och exportleveranser till kunder i hela södra Sverige. Byggnaden ägs av Catena och DHL Express är hyresgäst. Totalt sysselsätts cirka 150 personer i DHL Express logistikanläggning i Malmö.