New York City tar sin första helelektriska sopbil i bruk

Volvos dotterbolag Mack Trucks har överlämnat nycklarna till sopbilen Mack LR Electric. Foto: Volvo

Volvos dotterbolag Mack Trucks har överlämnat nycklarna till den efterlängtade Mack LR Electric-demonstrationsmodellen till tjänstemän i New York City of Sanitation, DSNY, som kommer att genomföra tuffa tester i verklig driftsmiljö.

– Mack Trucks är stolta över att leverera sin första helelektriska sopbil till DSNY, så att de kan börja driftsförsök för deras krävande användningsområde. LR Electric är utrustad med Macks integrerade elektriska drivlina för att hjälpa DSNY att uppnå sina växthusgasmål, samtidigt som det inrymmer ett betydligt tystare framdrivningssystem, säger Jonathan Randall, Mack Trucks senior vice president för nordamerikansk försäljning och kommersiell verksamhet.

DSNY är världens största kommunala sanitetsavdelning med cirka 12 000 ton avfall och återvinningsbart material som samlas in varje dag av mer än 6000 fordon. Deras lastbilsflotta består huvudsakligen av Mack-fordon.

DSNY kommer att husera demonstrationsmodellen Mack LR Electric i sitt Brooklyn North 1-garage och genomföra driftsförsök på lokala insamlingsrutter för att utvärdera räckvidd, nyttolastkapacitet, regenerativ bromsning och övergripande funktionalitet hos ellastbilen i sin verksamhet.

– Vi är glada över att börja testa den första Mack LR Electric i vår flotta. Ellastbilar kommer att vara en nyckelkomponent för att hjälpa New York City att nå sitt ambitiösa mål att minska växthusgasutsläppen med 80 procent fram till 2035, säger Rocco DiRico, biträdande kommissionär för supporttjänster vid New York City of Sanitation.

Mack Trucks tillkännagav tidigare denna månad planer på att kommersialisera LR Electric-modellen under 2021, vilket gör det möjligt för sophanteringskunderna att samla in avfall på ett mer miljövänligt sätt.