Lufthansa moderniserar sin fraktflotta

Lufthansa köper två helt nya Boeing 777F. Foto: Lufthansa

 

 

Lufthansa Cargo kommer att  modernisera sin fraktflotta genom att köpa två helt nya Boeing 777F-fraktflyg. Flygplanet kommer att levereras av tillverkaren 2020 och vara baserat i Frankfurt. De tio äldre fraktfartygen MD-11, som redan delvis har ersatts av Boeing 777F i år, förväntas dras bort ur flottan i slutet av 2020.

– Vi investerar i maximal tillförlitlighet och betydligt lägre utsläpp, säger Peter Gerber, vd och ordförande för styrelsen i Lufthansa Cargo. "Moderniseringen av vår flotta är det största bidraget vi kan ge till framtidens miljö på kort sikt".

På grund av den högre lastkapaciteten och räckvidden kan samma godprestanda uppnås med märkbart färre flygplansrörelser. Sammantaget kommer Lufthansa Cargos kunder att ha samma fraktkapacitet till sitt förfogande vid övergången till den nya planen som de hade när arton MD-11F var i drift för Lufthansas flygfrakt. Förutom sin egen flotta kan Lufthansa Cargo också utnyttja lastkapaciteten för fyra Boeing 777Fs som opereras av AeroLogic.