Viking Line återkommer till Härnösand

Viking Line återkommer till Härnösand och Höga Kusten nästa år. Foto: Höga Kusten

Höga Kusten finns kvar som en av de destinationer som Viking Lines kryssningsfartyg Viking Cinderella kommer anlöpa under 2023. För Höga Kustens del blir det ett extra anlöp jämfört med i år, så sammanlagt nio gånger kommer Cinderella att ses i Härnösands hamn under maj/juni och september 2023.

– Det här betyder mycket för våra företag som får möjlighet att visa upp smakprov av Höga Kusten till de många resenärer som väljer att göra en utflykt med buss när de är i hamn, säger Anna Hellgren, verksamhetsledare för Höga Kusten Turism.

Den första kryssningen 2023 blir under påsk och Härnösand i Höga Kusten är först ut som destination bland tillsammans med Visby, Bornholm och Ystad.

– De senaste årens långkryssningar i närregionen har varit mycket populära och bjudit på fina sevärdheter, inte minst tack vare ett gott samarbete med destinationerna. Därför bygger vi vidare på vår katalog av Östersjöpärlor med stort mervärde. Nästa sommar är det bland annat premiär för allkonstverket Mannaminne i Nordingrå, Höga Kusten, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

För Höga Kusten innebär kryssningarna ett dagsbesök i Härnösand eller på något av fem resmål som erbjuds med buss i närområdet

– Vi träffar många nöjda besökare i hamnen och många väljer att återkomma senare under semestern och stanna längre hos oss, eller berätta om sin upplevelse för vänner och familj, säger Maria Lundkvist.