Viking Glory framme i Östersjön

Efter fem veckor resa passerar Viking Glory Öresundsbron. Foto: Viking Line

Efter drygt fem veckor från sin avgång från Xiamen i Kina har Viking Lines senaste fartyg Viking Glory nått Östersjön . Hon gör en timmes stopp i Köpenhamn för att ta ombord ytterligare personal och leverantörer som skall arbeta ombord under sista delsträckan till Åbo.

– Manövrera henne genom Öresund och passera Öresundsbron kommer bli mäktigt och vi alla i besättningen ser mycket fram emot att kryssa igenom världens vackraste skärgård inom de närmaste dygnen, säger Ulf Lindroos, fartygets befälhavare.

Viking Glory kommer trafikera Stockholm-Åbo från 1 mars och bildar tillsammans med Viking Grace ett av världens mest klimatsmarta fartygspar.

– Vi är mycket stolta över att vi än en gång kan ta ett fartyg som representerar det allra senaste till denna rutt som knyter ihop en viktig och dynamisk region i norra Europa, samtidigt som vi med Viking Glory ökar upplevelsen för våra resenärer och minskar miljökonsekvenserna. Intresset för Viking Glory är stort och försäljningen har kommit i gång väldigt bra, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.