Logistik & Transport 8-9 november på Svenska Mässan i Göteborg

Över 100 företag ställer ut på mässan Logistik & Transport i Göteborg. Foto: Svenska Mässan

Den 8-9 november arrangeras Logistik & Transport, Nordens ledande konferens och mässa för framtidens logistik- och transportlösningar, på Svenska Mässan i Göteborg. På Logistik & Transport möts beslutsfattare från flera grenar av branschen för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration. Konferensen gästas av bland andra Birna Ordefors, vd, Maersk Skandinavien, Lena Sellgren, chefsekonom, Business Sweden och Fredrik Hassel, Senior Advisor, SAAB.

Över 100 företag ställer ut på mässan, allt från de ledande logistikfastighetsaktörerna till representanter inom materialhantering, kommuner, hamnar, transportörer, truckar och molntjänstleverantörer. På mässgolvet återfinns även Öppna scenen, där arrangeras kostnadsfria seminarier med aktuella ämnen i fokus.

Under konferensen på Logistik & Transport diskuteras de senaste frågorna och utmaningarna av flertalet experter och beslutsfattare från svenskt näringsliv. Konferensen går i förändringens tecken, med fyra huvudteman: global försörjning, svensk logtech, framtidens logistikfastigheter samt energin & transporterna.

Den globala försörjningen svajar, samtidigt som transport- och lagervolymerna växer explosionsartat. Branschen står också inför ett stålbad med krav på energiomställning och ökad hållbarhet, där nya affärsmodeller kommer att ersätta de gamla.

– Målet har varit att göra innehållet på konferensen relevant och aktuellt för branschen, och där måste jag säga att vi har lyckats. Logistik är superhett just nu, men branschen står samtidigt inför en stor omställning både när det gäller försörjning och hållbarhet, och det gäller att hänga med och hålla sig uppdaterad om man ska överleva, säger Hilda Hultén, fackredaktör på Dagens Logistik, som är partner till Logistik & Transport och har ansvarat för innehållet på konferensen.

Konferensen gästas av talare som bland andra Birna Ordefors, vd, Maersk Skandinavien, Lena Sellgren, chefsekonom, Business Sweden och Fredrik Hassel, Senior Advisor, SAAB.