Speed Group tillsätter ny vd

Ratos har utsett Jesper Andersson till ny vd i Speed Group. Foto: Speed

Ratos har utsett Jesper Andersson till ny vd i Speed Group. Jesper Andersson var med och grundade Speed och har sedan dess varit central i bolagets tillväxtresa. Han tillträder omgående.

– Jag är mycket glad över att Jesper Andersson blir ny vd i Speed. Han kan bolaget utan och innan, och har de senaste åren haft en aktiv roll i verksamhetens positiva utveckling. Jesper Andersson har en bred palett av kompetenser som blir viktiga för att säkra den positiva trenden när Speed nu står inför en ny tillväxtperiod. Vi på Ratos vill också skicka med Speeds tidigare vd Mats Johnson ett varmt tack och önska honom lycka till när han nu tar sig an nya utmaningar. Under hans ledning och fokus på operationell effektivitet har bolaget utvecklats mycket väl, hela tiden med kunderna och medarbetarna i centrum, säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande i Speed och President Business Area Construction & Services på Ratos.

– Jag är stolt och hedrad över möjligheten att få leda Speed. Som en av grundarna har jag haft förmånen att få följa och vara med och utveckla bolaget under en lång tid, genom kraftig tillväxt mot ökad lönsamhet. Speeds erbjudande är idag modernt och attraktivt. Det kommer inte att saknas utmaningar i vår omvärld framöver, men Speeds medarbetare är enastående och bolaget står stadigt på sina två ben bestående av hållbara logistik- och bemanningslösningar, säger Jesper Andersson, ny vd i Speed.

Speed är en svensk leverantör av logistik- och bemanningstjänster. Som en av Nordens ledande tredjepartslogistiker erbjuder Speed effektiva automationslösningar och har totalt 200 000 kvadratmeter lageryta i Borås, Göteborg och Stockholm. Inom bemanning erbjuder Speed flexibel personaluthyrning av både tjänstemän och yrkesarbetare och har även tilläggstjänster inom rekrytering och utbildning. Antalet anställda uppgår till cirka 1 600 och försäljningen för rullande 12 månader per 30 juni 2022 uppgick till cirka 1 180 miljoner kronor. Ratos blev majoritetsägare i Speed 2015 och äger 70 procent av bolaget