Carousel Logistics förvärvar Alltrans

Förvärvet viktigt för att stärka Carousels verksamhet på Irland. Foto: Danx

Carousel Logistics, specialist på kritisk servicelogistik, och en del av DANX Carousel group, tillkännager förvärvet av det irländska transport- och logistikföretaget Alltrans. Förvärvet spelar en viktig roll för att stärka Carousels verksamhet på Irland och i hela Västeuropa, och stöder företagets ambition att bli ledande i Europa inom tidskritisk in-night-logistik.

Förvärvet ger i första hand alla DANX Carousel-kunder tillgång till Alltrans omfattande nätverk och ett förbättrat tjänsteutbud över hela Irland, vilket möjliggör tillförlitliga helhetslösningar. De huvudsakliga tjänsterna som Alltrans erbjuder är bland annat rikstäckande nästa dag leveranser, inrikes tjänster samma dag, internationella ad-hoc tjänster samt bulkgodsdistribution. Denna utökade tjänsteportfölj svarar mot den växande efterfrågan på marknaden och främjar snabba leveranser av delar och produkter mellan Irland och det europeiska fastlandet.

Alltrans kunder kommer att dra nytta av Carousels etablerade europeiska flygnätverk för tidskritiska transporter till och från Storbritannien och det europeiska fastlandet. Dessutom kommer Carousels marknadsledande processer och egenutvecklade teknik tillsammans bidra till fullständig kontroll, särskilt när det gäller den sista sträckan i leveranskedjan. Kunderna kommer också att dra nytta av förbättrad rapportering och datakvalitet vilket stärker den dagliga logistikhanteringen.